Låt solen producera din el

Investera i en hållbar framtid med solenergi.

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp!

Installation, Tallbacka Trädgård

Lokal föregångare
inom solel.

Dan Söderlund från Ekenäs började sälja och installera solpaneler år 2015. Idag är vi tre solcellsspecialister som jobbar för en hållbarare framtid.

Vi vill att varje kund får ett system som är optimalt. Därför planerar, installerar och följer vi upp varje projekt som om det handlade om vårt eget hus.

VARFÖR?

FÖRNYBART

Visste du att den årliga solenergin är lika stark i Finland som i t.ex. Tyskland? Med hjälp av solceller kan du förvandla solens strålar direkt till el. Solens energi minskar inte för att du använder den, därför heter det förnybar energi. Det blir inga utsläpp heller. Det tycker vi är smart!

EKONOMISKT

Så fort ditt system är kopplat producerar det gratis el i 40 år eller mer. Då du producerar din egen el själv behöver du inte köpa lika mycket från elbolaget. Och ännu bättre: du slipper betala överföringsavgifter och elskatter.  Ja, och det du inte använder kan du mata ut i elnätet och få betalt för.

TRYGGT

Somliga gillar att solpaneler är underhållsfria, andra ser ett värde i att vara självförsörjande eller att inte behöva oroa sig för framtida prishöjningar. Vi ger också 10 års garanti på både arbetet och tekniken. Dessutom finns vi nära dig och det går enkelt att kontakta oss.

ENKELT OCH ROLIGT

Vi har gjort det enkelt att köpa solpaneler. Men vi tycker fortfarande att du ska lära dig allt du kan om vad det innebär att vara både konsument och producent av solenergi. Det känns bra att producera sin egen el. Det är roligt att lära sig nya saker och få nya insikter.

TEKNIK

SOLPANELER

Vi installerar helsvarta solpaneler från Tier 1 tillverkare. Effekten varierar runt 400 watt. Det är monokristallina celler i half cut.

INVERTER

Vi installerar Fronius Symo serien för alla 3-fas system. Det minsta paketet installeras med Sungrow SG3K-S 1-fas inverter.

TAKMEKANIK

Beroende på takmaterial anpassar vi takfastsättningen för optimal installation. Vi använder bl.a. K2 från Tyskland, Orima från Finland, ESDEC från Nederländerna.

SÄKERHETSBRYTARE MM

Vi installerar DC säkerhetsbrytare och AC säkerhetsbrytare från Katko Oy. Solkabeln är 6mm2 från KBE Berlin och kontakterna är världsledande Stäubli GmbH.

REFERENSER

Pargas Gård, 45kWp

Pargas Gård i Raseborg installerade 45kWp solpaneler för att producera egen el. Det producerar ca hälften av vad gården använder.
Solpanel: Sharp 310 watt mono 150st
Inverter: SolarEdge SE50K

– Mathias Weckström @Pargas Gård

Gammelboda, 18kWp

John i Gammelboda producerar lika mycket el som sitt årliga energibehov.

– John Westerlund, Gammelboda

Österby, 5kWp

Andreas i Österby producerar egen el. Det känns bra att producera en del av sin egen el!

Pojo, 5kWp

Jari producerar solel till alla som bor i huset. Det är absolut lönsamt, vi sparar tillbaks det på 8 år säger Jari.

FRI OFFERT

Vill du ha mer information?
Skriv din epost här, så kontaktar vi dig

KONTAKTA OSS 040 7202 565 | info@solklart.fi


DAN SÖDERLUND | THE SOLAR COMPANY OY | ÖSTERBYVÄGEN 4, 10620 EKENÄS | SOLKLART.FI